Verbruiksreductie

DANKZIJ MAXCHIP ECO-TUNING

Met een chipbox van Maxchip zijn vol gas en een laag benzine- of dieselverbruik niet langer tegenstrijdig. Onze chip tuning producten zijn zo ontworpen dat ze niet alleen de maximale prestatieverhoging uit uw voertuig halen, maar ook een sterke vermindering van het verbruik mogelijk maken dankzij Maxchip Eco-Tuning.

.

TOT 15% MINDER BRANDSTOFKOSTEN

VOOR HETZELFDE RIJGEDRAG

Het precieze brandstofverbruik door onze Chiptuning kan niet op voorhand tot 100% worden ingeschat. Dit is immers afhankelijk van verschillende factoren zoals uw rijgedrag voor en na de tuning. Mits er geen verandering in het rijgedrag optreedt, hebben we in onze vorige tests een vermindering van het brandstofverbruik tot 15% kunnen bereiken.

Voorbeeld: Wanneer u met uw Audi A6 3.0 TDI CR ongeveer 31.000 kilometer rijdt met 245 pk in dezelfde rijstijl als voor de tuning, bespaart u in deze periode ongeveer €479 – bij een veronderstelde brandstofprijs van € 1,55 per liter. Onze Maxchip Ultra zou u dus niets kosten, want door het lagere brandstofverbruik bespaart u weer op de aanschafkosten.

VERBRUIK PER 100 KM
Serie 6,5 l/km
Maxchip 5,9 l/km

HOE DE

VERBRUIKSREDUCTIE WERKT

De oorzaak van het verschillende brandstofverbruik van de afzonderlijke modellen en voertuigen is de motorinhoud(hoe groter  de motorinhoud, hoe hoger het brandstofverbruik) en de snelheid. Des te lager het aantal omwentelingen per minuut waarmee u in de volgende versnelling schakelt, des te zuiniger is uw motor. Schakelen naar de volgende hogere versnelling is daarom mogelijk bij waarden tussen 1.500 en 2.000 omwentelingen per minuut.


Hier komen wij van Maxchip:

Onze Maxchip-producten zijn ontworpen om een kleine verandering in het relevante snelheidsbereik te maken. De mogelijkheid wordt geboden om na een chiptuning in een hogere versnelling te schakelen bij een eerder toerental. Om een maximale vermindering van het brandstofverbruik van uw voertuig te bereiken, optimaliseert onze Maxchip software ook het rendement van de injectie.

Per 100 kilometer kan, afhankelijk van het model en het rijgedrag, tot 1,0 liter worden bespaard. Het grootst mogelijke rijplezier en tegelijkertijd geld besparen? Geen probleem met Maxchip..

VERDERE TIPS VOOR HET VERMINDEREN VAN HET VERBRUIK

Behalve de Chiptuninginstallatie van onze producten zijn er nog veel meer tips en trucs om brandstof te besparen en het verbruik van uw voertuig verder te beperken. Onderstaand vindt u enkele tips die u ook tijdens het rijden in het dagelijks leven gemakkelijk kunt observeren en toepassen:

START DE MOTOR ALS LAATSTE STAP

Zet uw veiligheidsgordel vast, stel de bestuurdersstoel en de spiegels in. Dit alles moet u doen VOORDAT u de motor start om onnodig stationair draaien en brandstofverbruik te voorkomen.

HOUD GEWICHT IN OGEN

Het niet meer benodigde kinderzitje, dakdrager of koffer van de laatste zomervakantie moet uit de auto worden gesorteerd. Want meer ballast betekent ook meer verbruik. Per 100 kilo extra gewicht neemt het brandstofverbruik gemiddeld met 0,5 liter per 100 kilometer toe.

CONTROLEER REGELMATIG DE BANDENSPANNING

Controleer met regelmatige tussenpozen uw bandenspanning (of laat deze controleren). Omdat een lage rolweerstand synoniem is met een lager brandstofverbruik. Let op: De bandenspanning mag niet hoger zijn dan de aanbevolen waarden uit de handleiding.

MOTOR UIT TIJDENS LANGE PERIODES VAN STILSTAND

Soms is het onvermijdelijk om wat langer bij een verkeerslicht of een spoorwegovergang te staan. Vanaf stilstandtijden van 15-20 seconden is het aan te raden de motor uit te schakelen, omdat het brandstofverbruik op deze manier lager is dan bij een draaiende motor.

"MEEZWEMMEN" IN HET VERKEER

Regelmatig optrekken, abrupt verhogen van de snelheid en opnieuw remmen leiden tot een aanzienlijke toename van het benzine- of dieselverbruik. Het is daarom zinvol om "met het verkeer mee te zwemmen", vooral in het stadsverkeer, omdat dit brandstof kan besparen.

VERMIJD UITSCHAKELEN

Het is niet nodig om onmiddellijk terug te schakelen als de snelheid iets wordt verlaagd. Het is het beste om er altijd voor te zorgen dat de motor op snelheid komt en niet gaat schokken. Hoe minder vaak je terugschakelt, hoe groter de brandstofbesparing.

SCHAKEL ALLEEN ELEKTRONISCHE "GADGETS" IN ALS DAT NODIG IS

Hetzij de airconditioning of een andere elektronische voorziening in het voertuig. Let goed op wanneer u ze gebruikt. Want door het extra gebruik van airconditioning en dergelijke kan het brandstofverbruik tot 0,5 liter per 100 kilometer stijgen.

MOTOROLIESELECTIE

Ook de keuze van de motorolie kan van invloed zijn op het werkelijke brandstofverbruik. Als u actief wilt besparen op brandstof, kunt u het beste wrijvingsarme oliën gebruiken. Maar: Niet elke motorolie is geschikt voor elk voertuig, dus u kunt het beste de gebruiksaanwijzing lezen om uit te vinden welke het meest geschikt is.