FunctieUitbreiding en installatie

Heeft u installatie-instructies nodig voor uw voertuig? Contacteer ons gewoon.

U hoeft geen afgeronde technische opleiding te hebben, een opgeleide automonteur te zijn of de helft van de bouwmarkt leeg te kopen. Alles wat u nodig heeft voor uw Chiptuning installatie is een paar minuten tijd, het product dat u gekocht heeft en de handleiding die wij leveren. Vervolgens is onze Chiptuning Box al operationeel en kunt u profiteren van extra prestaties.

Chiptuninginstallatie en -verwijdering

mogelijk met een paar eenvoudige stappen

Hetzelfde geldt natuurlijk voor het tegenovergestelde geval. Met andere woorden, als u, voordat u de garage bezoekt of uw auto verkoopt, u Chiptuning om het weer te verwijderen. We maken een onderscheid tussen twee verschillende types.

het kortetermijnherstel van de status van de serieproductie:
Ideaal als u bijvoorbeeld uw voertuig in de werkplaats nader wilt laten controleren. Met onze deactiveringsstekker zorgt u ervoor dat de waarden bij het uitlezen van de gegevens in de seriële toestand worden uitgevoerd.

volledige verwijdering van onze tuningproducten: 
Als u ons product volledig wilt demonteren, raadpleeg dan de montagehandleiding die bij het product is geleverd. De procedure is precies hetzelfde, met het verschil dat je deze keer begint met de laatste stap en eindigt met de eerste stap van de instructies.

Zelfs wanneer het voertuig volledig verwijderd is, is het permanent terug in serieproductie. Daarom hoef je je geen zorgen te maken over het feit dat met een Diagnosegerät kan worden gelezen dat uw voertuig ooit zou zijn uitgerust met een chiptuning..

FAQ - INSTALLATIE & VERWIJDERING

Meest gestelde vragen en antwoorden

Nee, als u onze stapsgewijze montage-instructies exact volgt, wordt uw motor niet beschadigd.

Eenvoudiger kan het niet. U gaat in omgekeerde volgorde naar de installatie. Het beste is om onze bijgeleverde installatie-instructies opnieuw te nemen en te beginnen met de laatste stap en dan stap voor stap verder te werken. 

De chip is al gemakkelijk genoeg uit de gleuf te halen en de dummystekker aan de kabelboom te bevestigen.
Vanaf dit moment is uw voertuig ook weer in volledige seriële toestand.

Probeert u nooit de stekker te forceren, want u loopt het risico deze te beschadigen. Neem in plaats daarvan rechtstreeks contact op met de klantenservice. Ze zullen u helpen.

De exacte oorzaak kan niet worden vastgesteld. Als je het gevoel hebt dat je alles volgens de instructies hebt gedaan, zou dat geen probleem moeten zijn. Onze technische klantenservice helpt u graag verder en gaat samen met u op zoek naar de mogelijke oorzaken.

Ja, zodra u de chiptuning volledig hebt verwijderd, staat uw voertuig weer in serieproductie. Er is geen verschil in de toestand voor de installatie herkenbaar en detecteerbaar.

 

Bij een overeenkomstige verhoging van de prestaties zoals uitgevoerd door Maxchip, levert het extra vakje geen enkel solide bewijs van een daadwerkelijke verhoging van de prestaties, maar slechts een overeenkomstige indicatie. Daarom heeft de Chiptuning met behulp van de Chiptuning Box een voordeel ten opzichte van andere tuning producten.

Bij alternatieve tuningmogelijkheden is enerzijds veel inspanning nodig om de serieproductieconditie te herstellen en anderzijds kan door het wijzigen van de besturingssoftware van de motor een zichtbaar bewijs van de verhoogde prestaties worden verkregen.

De stekker wordt aan de sensor bevestigd door middel van een eenvoudig vergrendelmechanisme dat eenvoudig kan worden ontgrendeld. Natuurlijk zijn we altijd beschikbaar om open vragen te beantwoorden. Om te voorkomen dat u contact opneemt met ons supportteam, hebben we de vrijheid genomen om de meest gestelde vragen over de installatie van de chip-tuning tot in detail te beantwoorden.

Nee, onze producten zijn zo ontworpen dat ze door iedereen, van zakenstudenten tot schoorsteenvegers, met een paar eenvoudige stappen kunnen worden geïnstalleerd. Bovendien worden onze producten altijd geleverd met stap-voor-stap installatie-instructies die u moet volgen. Als u nog steeds een vraag heeft over dit onderwerp, zal onze klantenservice u graag voorzien van de relevante informatie.

U hoeft geen duur gereedschap te kopen voor de installatie, want het werkt zonder speciaal gereedschap. Bij sommige modellen is het echter noodzakelijk om de luchtfilterkast voor de installatie te verwijderen om de sensoren bloot te leggen. Als dit bij uw voertuig het geval is, wordt dit in de montagehandleiding aangegeven. Onze klantenservice helpt u hier ook graag mee.

 Indien u ondanks de installatie-instructies een probleem heeft met de installatie, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij geven u graag per e-mail of telefoon informatie over hoe u te werk moet gaan. U kunt ons ook een foto van uw motor per e-mail sturen. Een van onze medewerkers zal dan voor u de juiste plaatsen markeren waar u uw Chiptuning Box moet inpluggen

Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Als een bestelling zonder installatie-instructies wordt geplaatst, neem dan onmiddellijk contact op met onze klantenservice. Zij sturen u graag de relevante installatie-instructies per e-mail of helpen u telefonisch met de installatie.

Ja, neem contact op met onze klantenservice. Zij sturen u op verzoek graag verdere installatiefoto’s per e-mail. Kijk op ons Maxchip YouTube-kanaal voor geschikte video’s.

Nee, er is alleen een optisch verschil tussen de afzonderlijke stekkers. Ondanks de verschillende optieken is een verbinding zonder problemen mogelijk. Er is ook geen verschil in de manier waarop ze werken, want we hechten veel belang aan de hoge kwaliteit van onze stekkers.

Hier is de oorzaak te vinden met de verschillende verbindingen binnen een serie. In uitzonderlijke gevallen kan dit betekenen dat de meegeleverde stekker niet in uw voertuig past. Informeer in dit geval onze technische klantendienst, die de stekker onmiddellijk zal laten vervangen.

Omdat sommige werkplaatsen ook relevante gegevens uit het voertuig kunnen lezen in het kader van een servicecontrole, adviseren wij onze klanten om onze Maxchip-modules volledig te verwijderen voordat zij de werkplaats bezoeken.

 

De technologie die we gebruiken heeft het voordeel ten opzichte van OBD-tuning dat er slechts één indicatie kan worden bepaald. Met de volledige verwijdering van ons chip-tuningproduct herstelt u echter de volledige seriële toestand, wat betekent dat er geen opvallende kenmerken in de werkplaats zijn met eventuele uitleeswaarden.

 

Anders is er niets anders waar u rekening mee moet houden voor een bezoek aan de werkplaats, omdat er geen relevante wijzigingen in het systeem worden aangebracht.